друкувати


Багатодітні родини — до банку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-11 03:20:49
В Івано-Франківську створено банк даних багатодітних сімей. За словами керівника міського управління у справах сім'ї, молодіжної та гендерної політики Володимира Соловйова, уже зареєстровано 663 сім’ї з обласного центру Прикарпаття, в яких виховується троє й більше неповнолітніх дітей.

Створення такого банку має допомогти і при наданні родинам пільг, адже з початку року за поправками до Закону "Про пільги для багатодітних сімей", багатодітні повинні менше платити за проїзд у транспорті й комунпослуги. Щоправда в Івано-Франківську пільгами користуються тільки 450 родин.

Як зазначив пан Соловйов, уже подано списки родин у певні організації, але через відсутність державного бюджету і відповідних компенсацій від держави за пільговиків, вони вимагають, аби багатодітні платили за все у повному обсязі. Наразі керівник управління у справах сім'ї, молодіжної та гендерної політики звернувся з проханням до керівників ЖЕО з розумінням поставитися до проблем багатодітних та не тиснути на них і не вимагати стовідсоткової оплати, бо ж компенсація таки буде. Загалом на Прикарпатті є 9 909 багатодітних сімей.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі