друкувати


В Івано-Франківську говорили про воду з німцями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-11 02:26:18
В рамках проекту "Німецько-українського партнерства у сфері водного господарства" в Івано-Франківську побувала делегація Дрезденського комунального водопостачального підприємства Штадтентвессерунґ Дрезден ҐмбХ Учасники делегації розповідали як можна покращити роботу місцевого "Водоекотехпрому" за німецькою моделлю.

Як повідомила Наталія Вінничук з прес-служби міськвиконкому, наприкінці минулого року в рамках цього проекту івано-франківська делегація на чолі з мером Віктором Анушкевичусом побувала в Німеччині. Результатом відвідин Дрездена та перемовин українськими і німецькими комунальниками стала співпраця у сфері покращення та впровадження інновацій у роботу прикарпатського підприємства.

"Ми розпочали працювати в той час, коли очисні споруди Дрездена були зруйновані. Проте нам вдалося не тільки відновити водопостачання та водовідведення міста, а й побудувати нові очисні споруди, які врятували від забруднення води ріки Ельби. Також було модернізовано технології та покращено послуги, – зазначила Ґунда Рьостель, директор німецького підприємства з водовідведення. – Це було зроблено в результаті співпраці між приватним та комунальним партнерами за моделлю публічного приватного партнерства. Подібне цілком реально втілити в життя і в вашому місті".

Німецька модель сподобалася керівництву Івано-Франківська, адже умови співпраці передбачають: інвестиції; збереження робочих місць; тарифну політику, що контрольована владою. Окрім цього, дуже важливим є екологічний аспект. Адже, щоб надавати якісні послуги, треба збудувати сучасні ефективні очисні споруди. А це допоможе врятувати річки від забруднення.

До речі, сьогодні дрезденці обмінюються досвідом на підприємствах водовідведення дев’яти в тому числі й з івано-франківським КП "Водоекотехпром".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Фото з архіву івано-франківського міськвиконкому
Обговорити на форумі