друкувати


Лосьйон, який вбиває смертоносні бактерії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-10 05:57:55
Британець у власному гаражі, не маючи жодного лабораторного обладнання, виготовив лосьйон, який вбиває смертоносні бактерії, - метициллин стійкий золотистий стафілокок (MRSA).

Як з'ясувалося, Брайан Беннетт намагався придумати формулу, яка допомогла б вилікувати дружину, що страждає від дерматиту. Але потім він зрозумів, що отриманий крем може також боротися з бактеріями.

Водій-пенсіонер більше двох років працював над формулою крему в своєму гаражі в Нанітоні, графство Уорикшир. В якості посібників він використовував книги, взяті з бібліотеки.

У Беннетта немає жодної медичної освіти, він навіть у школі не вивчав біологію. В процесі роботи над кремом він просто змішував різні інгредієнти і перевіряв їх дію.

Тепер його винахід назвали крупним проривом у фармакології, він вже пройшов відповідні клінічні випробування в лікарні Королеви Єлизавети в Бірмінгемі.

Крем, який позбавив дружину "хіміка-самоука" від дерматиту, вбиває MRSA протягом декількох секунд з моменту застосування, якщо його не змивати, то він продовжує працювати ще протягом, як мінімум, чотирьох годин.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі