друкувати


Варшавська презентація публікації про Голодомор в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-10 05:48:11
Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик (на фото) взяв участь у презентації англомовної публікації "Голодомор в Україні 1932-1933 років", яка відбулась у виставковій залі Інституту Національної Пам’яті Республіки Польща.

У даному томі видання містяться понад 230 архівних документів, які ще не публікувались: матеріали польської розвідки, поліції та місцевої адміністрації, інформаційні листи іноземних дипломатів, агентурні донесення, директиви, протоколи допитів, які відображають дійсну ситуацію в Україні в період Голодомору, а також дають уявлення щодо реальних масштабів трагедії українського народу.

Як повідомляє прес-служба Посольства, у своєму вітальному слові Олександр Моцик відзначив унікальний характер цієї публікації, яка на підставі достовірних архівних матеріалів доводить злочинний характер Голодомору, вчиненого комуністичним режимом проти українського народу. "Даний том опублікованих матеріалів є важливим як для істориків, так і політиків, оскільки дає міжнародному співтовариству чіткий сигнал, що подібний злочин проти людства ніколи більше не повинен повторитись", – підкреслив Посол.

Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі