друкувати


Google представляє нову соціальну мережу Buzz

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-10 03:57:51
Ця мережа поєднана з системою електронної пошти Gmail і дає можливість поновлювати інформацію про свої справи, обмінюватися повідомленнями та коментувати повідомлення друзів.

Таким чином Google вступає у безпосередню конкуренцію з такими соціальними мережами як Facebook, що накопичила майже 400 мільйонів користувачів з часу її запуску в 2004 році.

Buzz намагатиметься скористатися кількістю регулярних користувачів Gmail, яких в даний час близько 170 мільйонів.

Кореспондент Бі-Бі-Сі з нових технологій Рорі Келан-Джонс сказав, що такий крок Google можна вважати спробою захопити власну територію в сфері соціальних мереж.

"Вони запустили Buzz з безліччю цікавих нових можливостей, особливо для мобільних користувачів, але справжнє питання у тому чи досить цього, щоб звабити до себе людей з таких соціальних мереж як Facebook чи Twitter."

Суперник - Yahoo вже пропонує послугу, яка дозволяє людям бачити оновлення сайтів, таких як Twitter і Flickr на їхній сторінці електронної пошти в Yahoo Mail.

Балачки. Нові функції вбудовані безпосередньо в безкоштовну електронну пошту Gmail і передбачають обмін інформацією через такі сайти як Twitter, YouTube, Flickr і Picassa.

Користувачі можуть публікувати свої закриті або відкриті повідомлення. Приватні закриті повідомлення автоматично додаватимуться до особистої сторінки користувача, а до відкритих повідомлень можна буде потрапити через пошукові системи.

Сайт також пропонує так само як у Twitter "стежити" за людьми людьми, які розповідають про себе усім бажаючим, і, також як у Facebook, оцінювати повідомлення.

Buzz буде також рекомендувати користувачам інформацію від інших, що може бути цікавою певним людям.

Google також поєднав свою нову мережу з електронними мапами та мобільними можливостями для телефонів з операційною системою Android.

Телефон фіксуватиме місце розташування користувача і додаватиме цю інформацію до повідомлень.

Послуги передбачають можливість читати повідомлення інших користувачів в даному районі.

Повідомлення та оголошення будуть додані в довідники Google, які включають, наприклад, огляди ресторанів і театрів.

Google намагається запустити свою соціальну мережу вже не вперше.

У 2004 році він випустив Orkut. Проте, хоча це стало популярним у таких країнах, як Бразилія та Індія, Orkut в інших країнах був затьмарений такими сайтами як Facebook.

Фірма також недавно запустила Google Wave - інструмент, який поєднує електронну пошту з миттєвими повідомленнями і дає можливість кільком людям спільно працювати над документами в режимі реального часу.

Найпопулярнішою соціальною мережею у світі зараз є Facebook.

Минулого тижня він запровадив нову структуру та дизайн сайту, щоб полегшити пошук повідомлень і та переписку в реальному часі.

Джерело: Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі