друкувати


Тарас Боднар оголосив хрестовий похід проти Олега Тягнибока

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-09 03:44:51
Лідер громадської організації "Поклик Нації" Тарас Боднар сьогодні, в ході засідання прес-клубу, оголосив, що має намір піти з "хрестом і мечем" проти Олега Тягнибока.



Причиною такої заяви стали перешкоди, які чинить обласна організація ВО "Свобода" поширенню в області газети "Дзвони Нації", засновником якої є вказана громадська організація. Як зазначив Т.Боднар, в період з 1 по 4 лютого активісти ВО "Свобода" кілька разів намагались зашкодити розповсюдженню в області вказаного видання. Зокрема, - зазначає Т.Боднар, - представники партії Олега Тягнибока Руслан Марцінків, Василь Попович та Михайло Королик кілька разів погрожували активістам структури, що розповсюджували газети на Вічевому Майдані міста, намагалися викупити в них тираж газети та просто викрасти пакунки з виданням з рук. В усіх випадках це їм не вдалося, в тому числі завдяки пересічним громадянам, котрі в ряді ситуацій наздоганяли зловмисників і повертали тираж розповюджувачам. Крім того, активісти ВО "Свобода" неодноразово телефонували лідеру ГО "Поклик Нації", вимагаючи негайно припинити поширення в регіоні вказаного друкованого видання, погрожували спровокувати прихильників своєї структури на насильницькі дії щодо функціонерів громадської організації. Зазначені вчинки "свободівців" були викликані публікацією на сторінках газети "Дзвони Нації" матеріалів про причетність О.Тягнибока і його партії до підтримки на минулих виборах кандидата в Президенти України Віктора Януковича. На думку Т.Боднара, вони можуть свідчити лише про правдивий характер поданих у газеті матеріалів. Мовляв, правда очі коле. В зв’язку з цим, лідер ГО "Поклик Нації" зазначив, що готовий до будь-яких судових позовів з даного приводу. Він назвав дії своїх опонентів політичним бандитизмом, неповагою до невід’ємних прав людини на свободу слова і думки, повагу гідності та особисту недоторканість, які проголошені ст.ст. 28, 29 та 34 Конституції України. Зазначив, що в них містяться окремі ознаки перешкоджанню законній діяльності журналістів. З його слів, керівництвом його організації вже направлено відповідне звернення начальнику УМВС в області Василю Кузнєцову.

Як стверджує Т.Боднар, на його глибоке переконання, О.Тягнибок своєю діяльністю компрометує націоналістичний рух в України, тому лідер ГО "Поклик Нації" готовий оголосити йому "хрестовий похід".

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі