друкувати


Звернення Громадського Форуму щодо ситуації в сфері теплопостачання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-09 03:38:30
Міському голові
м.Івано-Франківська
п. В.Анушкевичусу


Зважаючи на численні звернення мешканців міста на мою адресу та за результатами проведеного круглого столу звертаюсь до Вас щодо ситуації в сфері теплопостачання міста.

Станом на сьогодні борг ДКП "Теплокомуненерго" за спожитий газ становить понад 60 млн. грн, при цьому за останні 3 роки зріс практично у 5 разів. Тарифи на послуги теплопостачання в м. Івано-Франківську вдвічі більші, ніж у м. Києві, в багатьох випадках якість послуг дуже низька. У будинках не забезпечено необхідний температурний режим. Жодних системних кроків з реформування не проводиться, при цьому галузь практично поставлена на межу банкрутства.

Слід зауважити, що близько 10 тисяч мешканців міста виявили бажання від’єднатись від системи централізованого опалення та перейти на автономні системи опалення. Проте, всупереч своїм передвиборчим обіцянкам, Ви штучно затягуєте надання дозволів, необхідних для встановлення автономного опалення.

Зважаючи на це, звертаюсь до Вас з наступними вимогами:

1. На черговому засіданні виконавчого комітету розглянути та вирішити питання про надання необхідних дозволів щодо встановлення автономного опалення мешканцям, що звернулись з відповідними заявами.

2. Передбачити надання пільгових кредитів соціально незахищеним верствам населення в розмірі 1000 євро для встановлення автономного опалення, за рахунок коштів кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який отримає міська влада в розмірі 16 млн. євро.

3. При складанні бюджету на 2010 рік передбачити не менше 10 млн. грн. для обладнання дитячих садочків міста автономними системами опалення.

4. Забезпечити поступовий перехід житлового фонду, комунальної інфраструктури міста від централізованої системи теплопостачання до автономних систем опалення (індивідуальне автономне опалення, дахові котельні тощо).

З повагою, Голова правління
ГО "Громадський форум Івано-Франківська"
Ю.Соловей