друкувати


Вчені стверджують, що можна померти від нудьги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-09 02:53:34
Британські вчені довели: людина може в буквальному сенсі померти від нудьги. Звичайно, таку причину у висновку про смерть не вкаже жоден один лікар, проте саме нудьга і супутнє їй невдоволення життям можуть викликати смертельно небезпечні захворювання.

Спостерігаючи впродовж 25 років за більше ніж 7 тисячами держслужбовців, вчені виявили, що люди, які скаржники на нудьгу, ризикують померти молодими, а ті, хто постійно відчуває сильну тугу, більш схильні до захворювань серця і ризику померти від серцевого нападу, аніж ті, хто задоволені своєю долею, повідомляє Газета.ua.

Серед тих, хто за ці 25 років помер, від нудьги страждали 40%, пише Daily Mail. На думку вчених, багато в чому цьому сприяли шкідливі звички, на кшталт пристрасті до алкоголю і куріння, якими нещасні люди часто намагаються заповнити душевну порожнечу.

Щоб уникнути передчасної смерті від нудьги, психологи радять людям, що входять до "групи ризику" (наприклад тим, хто змушені займатися нудною, рутинної роботою), наповнювати своє життя різноманітними захопленнями, не пов'язаними з шкідливими звичками.

Вони також вважають, відсутність мотивації та натхнення у власному житті можна побороти, перемкнувши увагу із себе на інших людей. "Замість того, щоб зациклюватися на собі, таким людям варто подумати, що вони можуть зробити для сім'ї, друзів, колег, для боса, врешті-решт", - говорить психолог Грем Прайс.

Цікаво, що, згідно з дослідженням, жінки страждають від нудьги більше і частіше, ніж чоловіки. Також до неї більше схильні молоді фахівці і обслуговуючий персонал.

Обговорити на форумі