друкувати


Основні завдання цивільного захисту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-09 11:27:00
При загальних позитивних результатах роботи з підготовки районної підсистеми цивільного захисту населення і територій у 2009 році, є низка завдань, які потребують особливої уваги.

Не покращився стан утримання захисних споруд цивільного захисту. Проблемним залишається стан матеріально-технічного забезпечення, потребує суттєвої модернізації система оповіщення населення.

З метою якісного виконання завдань цивільного захисту населення і територій, запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, мінімізація збитків і втрат у разі їх виникнення, підвищення рівня готовності органів управління та стан цивільного захисту до дій за призначенням, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк підписав розпорядження "Про план основних заходів цивільного захисту районної підсистеми єдиної системи цивільного захисту у 2010 році" Планом, зокрема, передбачено проведення зборів-навчань, комплексних та штабних тренувань, показових занять, раптових перевірок готовності органів управління до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Особлива увага приділятиметься виявленню стихійних місць масового відпочинку громадян на водних об'єктах у літній та зимовий періоди для недопущення порушень правил поведінки.

Упродовж року здійснюватиметься перевірка протипожежного захисту територій зернових посівів, місць перевірки та зберігання, лісових масивів, сільгоспугідь, торфовищ. Пильна увага приділятиметься організації комплексу заходів щодо пропуску льодоходу та весняної повені.

Постійно здійснюватимуться моніторинги стану розміщення, зберігання і захоронення хімічно небезпечних та отруйних речовин, природної і техногенної обстановки в системі життєзабезпечення населення району.

Планом також передбачено проведення огляду-конкурсу на кращу навчально-матеріальну базу з цивільного захисту, на кращу захисну споруду. У навчальних закладах району відбудуться дні цивільної оборони.

Засоби масової інформації пропагуватимуть серед населення знання з питань цивільного захисту посередництвом роз'яснень, застережень, звернень, оголошень, прогнозів погоди тощо.

Джерело: Коломийська РДА
Обговорити на форумі