друкувати


PrePeat - принтер, здатний стирати текст

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-05 05:33:02
Японські інженери випустили принтер, який може використовувати один аркуш паперу до тисячі разів. При повторному друці пристрій стирає з аркуша старий текст і роздруковує на ньому нову інформацію.

У принтері PrePeat не використовуються ні чорнила, ні порошок-тонер. Друк здійснюється шляхом переміщення термодрукуючої голівки уздовж аркуша з теплочутливим пластиковим покриттям. Поки що принтер уміє друкувати лише чорним кольором.

На кришці принтера є кнопки "Друкувати", "Очистити", "Очистити і друкувати". Пристрій уміє видаляти з аркуша старий текст: можна вставити в принтер сторінку з чернеткою звіту і отримати білий аркуш.

Виготівники вважають, що подібний пристрій - крок вперед у боротьбі із забрудненням довкілля. Але за "екологічність" новинки доведеться викласти значну суму - принтер коштує близько 5,5 тисяч доларів. Для друку пристрій може використовувати лише спеціальний папір. Пачка з тисячі листів коштує більше, ніж півпринтера - 3,3 тисяч доларів. Правда, кожен аркуш можна використовувати тисячу разів.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі