друкувати


Українці побачать Євро-2012 в "цифрі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-05 04:44:05
Вчора Уряд презентував проект впровадження експериментального цифрового телебачення в обласних центрах України. За словами Першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова, який і презентував нововведення, трансляції Євро-2012 українці дивитимуться вже у цифровій якості.

"Принципова позиція Уряду - громадяни повинні отримувати цифровий сигнал абсолютно безкоштовно", - заявив віце-прем’єр. Він наголосив, що вже сьогодні у тестовому режимі мешканці дванадцяти областей можуть приймати безкоштовний цифровий сигнал. Остаточний перехід на "цифру" буде завершено до 2011-го року.

За словами Олександра Турчинова, перехід до нового телевізійного стандарту - це перший крок до демонополізації ринку цифрового телебачення та нової якості телепрограм.

"За допомого звичайної антени та спеціального пристрою, ТВ-тюнера, громадяни зможуть дивитись до 70 каналів, безкоштовно", - сказав пан Турчинов. Він зазначив, що розробкою дешевих ТВ-тюнерів займається українське науково-виробниче об’єднання "Меридіан", яке здатне повністю забезпечити попит. "Крім того, Уряд розглядає програму безкоштовного встановлення ТВ-тюнерів для незахищених верств населення", - наголосив високопосадовець.

Джерело: Інформаційний центр "Україна - 2012"
Обговорити на форумі