друкувати


Обама зустрінеться з далай-ламою в лютому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-05 04:13:03
Президент США Барак Обама проведе у лютому особисту зустріч з духовним лідером буддистів Тибету Далай-ламою, не дивлячись на протести Пекіна, заявив прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс.

Йому було поставлено питання, чи зберігають силу плани організації зустрічі Обами з далай-ламою в Білому домі у світлі рішучої протидії таким контактам з боку уряду Китаю. "Так, пізніше в поточному місяці він буде тут", - відповів на це офіційний представник глави вашингтонської адміністрації, повідомляє Взгляд.РУ.

Газета Washington Post у сьогоднішньому номері повідомила з посиланням на джерела, близькі далай-ламі, що той буде знаходитися в американській столиці 17-18 лютого.

При цьому Гіббс запевнив, що Обама повідомив голови КНР Ху Цзіньтао про намір зустрітися з Далай-ламою на переговорах, що відбулися в листопаді минулого року в Пекіні.

На цьому ж саміті американською стороною було порушено і ряд інших гострих питань, включаючи обмінний курс юаня, "санкції проти Ірану, тему розповсюдження (зброї масового знищення та засобів її доставки) в широкому плані", додав Гіббс.

Обговорити на форумі