друкувати


Проектом "Тиса" тепер керує Україна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-04 09:35:49
Керівництво Збройних Сил України відтепер головує у багатонаціональному проекті "Тиса", започаткованому в 2002 році, з метою забезпечення скоординованого реагування військових формувань країн Карпатського регіону на загрози повеней, висококваліфікованої боротьби з наслідками стихійних лих.

Урочиста передача повноважень головування від Словацької сторони керівництву ЗС України відбулася 3 лютого ц.р. в м.Братіславі, де заступниками начальників Генеральних Штабів обох країн віце-адміралом Ігорем Кабаненком (Україна) та генерал-лейтенантом Петером Кайдашем був підписаний відповідний протокол.

За інформацією прес-служби Міністерства оборони України, проект передбачає функціонування міжнаціонального інженерного батальйону за участю військових підрозділів збройних сил України, Румунії, Словаччини та Угорщини. Серед основних завдань інженерного батальйону "Тиса" – евакуація населення, техніки і майна з районів стихійних лих, охорона, супровід і розвантаження гуманітарної допомоги, участь у відновленні доріг та гідротехнічних споруд, розчищення завалів, обладнання та будівництво тимчасових мостів та дренажних систем, здійснення регулювання русел рік, тимчасове енергозабезпечення об’єктів, очищення питної води та інші.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі