друкувати


У Західній Україні діє підпільна тютюнова фабрика?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-03 04:30:45
На автомобільному пункті пропуску через українсько-румунський кордон "Порубне" (Глибоцький район Чернівецької області) прикордонники спільно з митниками вилучили рекордну партію контрабандних цигарок, вартість яких становила 1 мільйон 270 тисяч 370 гривень.

На пункт пропуску, розповів "ВЗ" прес-секретар Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік, вантажівкою "Вольво" з причепом заїхав громадянин Румунії. У товарно-супровідних документах, які надав іноземний далекобійник, вказувалося, що він везе до Румунії сендвіч-панелі. Останні неодноразово використовувалися контрабандистами під час спроб нелегально провезти якісь товари. Тому прикордонники й митники вирішили провести поглиблений огляд вантажу та фури.

Під час огляду в середині сендвіч-панелей виявили блоки цигарок марок "Мальборо", "Честерфілд", "Классік" з українськими акцизними марками на суму 1 млн. 270 тис. 370 гривень. У румуна-контрабандиста також конфіскували вантажівку, вартість якої становить 215 тисяч гривень.

Раніше, розповів "ВЗ" начальник Чернівецького прикордонного загону підполковник Ігор Жовтоножук, на українсько-румунському кордоні здебільшого вилучали контрабандні цигарки з молдовськими акцизними марками. Останнім часом за кордон намагаються вивезти головно цигарки українського виробництва. Отож буковинські прикордонники припускають, що на теренах Західної України діє підпільна тютюнова фабрика, вся продукція якої контрабандою потрапляє за кордон. Існування такої фабрики припускають і прикордонники Львівщини, які вилучають великі партії тютюнової контрабанди на кордоні з Польщею.

Автор: Омар УЗАРАШВІЛІ. Оперативне фото прес-служби Чернівецького прикордонного загону
На фото: Прикордонникам довелося витратити чимало часу, щоб підрахувати вилучені у румуна цигарки
Джерело: Високий Замок
Обговорити на форумі