друкувати


Держводгосп готовий до весінніх паводків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-02 05:40:57
Державний комітет з водного господарства України підготувався належним чином до весінніх паводків, повідомив на прес-конференції заступник голови комітету Микола Бабич, передає кореспондент РБК-Україна.

"В системі Держводгоспу працює система реагування надзвичайних ситуацій, працює диспетчерський і кризовий центр, надходить постійна інформація про поточну обстановку, звіряємо з Гідрометцентром МНС, з органами місцевої влади", - відзначив М.Бабич.

За його словами, наразі до реагування готові 200 робочих бригад, 560 одиниць техніки, 12,5 тис. дренажних насосних станцій, виконано підготовчих робіт на 5 млн грн, тоді як минулого року - на 3,7 млн грн. Наразі підрозділи поповнюють аварійні запаси матеріалів. яких поки не вистачає.

"Всі ці заходи дають змогу провести підготовчі роботи, повінь це природний цикл і вона нікуди не дівається", - повідомив М.Бабич.

Він підкреслив, що зараз велике значення приділяється врегулювання ситуацію у водних каскадах біля річок, зокрема працюють комісії на всіх басейнах річок - Сіверський Донець, Дунай, Південний Буг, Тиса та інші. Наразі комітет координує роботу з відомствами Білорусі та Росії, оскільки, за словами М.Бабича, саме у північному басейні Дніпра акумулюються великі маси снігу, який перетворюється навесні на воду.

Заступник голови комітету також повідомив, що протипаводкові програми в басейні Тиси профінансовані у повному обсязі, що дає змогу підготуватися до можливих паводків на Закарпатті. "Прочистили русла річок, зробили берегові укріплення, зробили відповідні заходи, зробили автоматизовану систему управління басейном Тиси", - повідомив М.Бабич.

Обговорити на форумі