друкувати


В Білорусі посилюють контроль за Інтернетом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-02 03:00:30
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ "Про заходи для вдосконалення використання національного сегменту мережі Інтернет", який передбачає певне посилення державного контролю за білоруським Інтернетом.

Указ, що набуде чинності з 1 липня, вимагає від усіх суб'єктів господарювання, що працюють у Білорусі з використанням Інтернету, діяти надалі "з використанням інформаційних мереж, систем і ресурсів національного сегменту мережі Інтернет, розташованих на території Республіки Білорусь і зареєстрованих у встановленому порядку", повідомляє РБК-Україна.

На практиці це по суті означає вимогу перевести білоруські сайти, крім хіба суто приватних, фізично на територію країни, де вони стануть підконтрольні владі.

Крім того, "з метою забезпечення безпеки громадян і держави", провайдери інтернет-послуг повинні здійснювати "ідентифікацію абонентських пристроїв", вести облік і зберігати дані про ці пристрої, а також про надані інтернет-послуги, а в "пунктах колективного користування інтернет-послугами" - крім того, також і про особисті дані користувачів цих інтернет-послуг. Усі ці дані мають зберігатися протягом року й надаватися правоохоронним органам на їхню вимогу.

Обговорити на форумі