друкувати


Калуш: Екологічна ситуація підвищує ризик техногенної катастрофи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-02 12:27:47
Президент Віктор Ющенко 2 лютого здійснить робочу поїздку до Івано-Франківської області.

Під час робочої поїздки Ющенко у Калуші відвідає ДП "Калійний завод" ВАТ "Оріана", де огляне об’єкти, які є потенційно екологічно небезпечними на території Калузького промислового вузла, повідомляє ТСН.

Також планується, що президент проведе нараду з питань мінімізації негативного впливу на навколишнє природне середовище та життєдіяльність людини підприємств хімічної та видобувної промисловості.

Нагадаємо, 3 лютого в Секретаріаті президента відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Ющенка, на якому, серед іншого, планується розглянути питання "Про пропозицію Ради національної безпеки і оборони України щодо оголошення міста Калуш та Калуського району Івано-Франківської області України зонами надзвичайної екологічної ситуації".

Екологічна ситуація, що склалася у місті Калуш Івано-Франківської області, підвищує ризик техногенної катастрофи.

У місті діє державне підприємство Калієвий завод ВАТ "Оріана". В межах діяльності цього підприємства, яке перебуває у сфері управління Фонду держмайна, розташовані три відпрацьовані рудники, Домбровський кар'єр, два відвали засолених ґрунтів та інші екологічно небезпечні об'єкти.

У результаті неефективного господарювання навколо солевідвалів відбувається поступове засолювання підземних вод. Оскільки дамби відповідних сховищ нестійкі, існує загроза їхнього прориву і попадання забруднених вод у річку Дністер.

В зонах можливого хімічного зараження мешкає понад 10 мільйонів людей, що складає близько 22% населення України.

Обговорити на форумі