друкувати


Обама скоротив місячну програму NASA вартістю 100 млрд дол

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-02 09:35:14
Президент США Барак Обама ухвалив рішення скоротити наукову програму Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) вартістю 100 млрд дол., спрямовану на повернення американських астронавтів на Місяць.

На думку Білого дому, нова програма була дуже схожа на проекти Apollo, реалізовані в 1960-х роках. Крім того, на думку Б.Обами, реалізація місячної програми вимагала б дуже великих бюджетних витрат аж до 2030 р., передає Associated Press.

Проте, Білий дім не залишив без уваги космічні проекти і наукові розробки в США. У своєму проекті бюджету на 2010-2011 фінансовий рік, спрямованому на розгляд конгресу США, Б.Обама запропонував виділити 6 млрд дол. на субсидування приватних компаній, розробляючих власні моделі пілотованих літальних апаратів.

Місячна програма США була затверджена колишнім президентом США Джорджем Бушем в 2003 р. незабаром після краху шатлу Columbia. За минулі з її початку роки NASA вже встигло витратити 9,1 млрд дол. на розробку місячного проекту Вашингтона.

Джерело: РБК-Україна
Обговорити на форумі