друкувати


Іпотека під 5% можлива вже в цьому році

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 05:17:56
У 2010 році в Україні почне працювати механізм пільгового іпотечного кредитування, яким зможуть скористатися всі українці, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, спілкуючись з одеськими студентами в суботу.

За її словами, на базі п'яти державних банків буде створений механізм, по якому українці зможуть брати іпотечні кредити без першого внеску, під не більше ніж 5% річних і не менше ніж на 20 років.

Використовувати цей механізм зможуть українські сім'ї, в яких працює хоч би одна людина, - запевнила вона.

Також Тимошенко пообіцяла, що державні банки України після поліпшення економічної ситуації в країні пропонуватимуть кредитування бізнесу під страховку, без застав.

"Наші державні банки, після того, як криза сповільниться, розроблятимуть і пропонуватимуть програму стартового кредитування бізнесу під страхування, без застав, під бізнес-плани", - сказала вона.

Прем'єр пояснила, що надання відповідних кредитів проводитиметься для всіх охочих для отримання початкового капіталу під розвиток бізнесу після надання бізнес-плану, вивчення його "досить серйозною експертною радою" на реалістичність.

Кредити можуть надаватися під спеціальні страхові гарантії, які надаватимуть і держава, і приватні компанії.

Представники Одеського морського торгового порту передали прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко сертифікат на 20 тисяч голосів виборців. Сертифікат Тимошенко вручив голова профкому порту Володимир Зайков.

Свій подарунок портовики пояснили подякою за створені зусиллями прем'єр-міністра сприятливі умови для роботи українських портів.

Тимошенко подякувала портовикам, проте зазначила, що кожен з цих 20 тисяч осіб - портовиків і членів їхніх сімей, повинен буде сам вирішити, за кого голосувати на майбутніх виборах 7 лютого, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі