друкувати


Надвірнянська міліція оперативно затримала особу, котра пограбувала 85-річного дідуся

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 05:01:04
Надвечір 31 січня співробітники карного розшуку Надвірнянського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, затримали 26-річного мешканця одного з сіл району за обґрунтованою підозрою у вчиненні одразу двох злочинів.

Зловмисника взято під варту.

Як з’ясовано, напередодні він скоїв пограбування 85-річного дідуся, вдершись до оселі потерпілого. Зловмисник вимагав у літньої людини гроші, а коли потерпілий сказав, що свої заощадження зберігає на банківському рахунку, то вдарив його і влаштував в помешканні рейвах. Шукаючи гроші, невідомець почав складати в сумки хатні речі і продукти харчування. В одній з кімнат він таки знайшов понад 3 тисячі гривень. Крім того, забрав з собою 20-літрову каністру з домашнім вином, столові набори ложок, інший посуд. Майже усі пограбовані речі оперативники пізніше виявлять у двох помешканнях – власне, за місцем проживання зловмисника, а також в одній з осель у селі Пневі.

Після скоєння пограбування підозрюваний пішов у гості до свого односельця, запропонувавши тому разом випити. Чоловіки півночі випивали вино, поки 50-річний господар не заснув. Натомість гість і звідти не пішов з голими руками. Скориставшись тим, що літня людина спить, він понишпорив у кімнатах і вчинив крадіжку грошей. Зранку господар виявив відсутність 470 гривень, розповів про оказію родичці, а та негайно повідомила про крадіжку в міліцію. Щодо затриманого порушено кримінальну справу за ознаками скоєння злочинів, передбачених ч.2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) і ч.3 статті 186 – грабіж, поєднаний з проникненням у житло. Таким чином зловмисник має перспективи провести до восьми років у місцях позбавлення волі.

Тим часом потерпілому дідусеві буде повернуто пограбовані в нього речі, в тому числі й медаль за бойову звитягу у роки війни. Нагороду і посвідчення до неї міліцейські оперативники відшукали в хаті, де грабіжник частував односельця дідовим вином.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі