друкувати


"Аватар" наблизився до "Титаніку" за касовими зборами в Північній Америці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 04:34:08
Картина Джеймса Камерона "Аватар" зібрала за підсумками вихідних 30 мільйонів доларів, зберігши лідерство в північноамериканському прокаті. "Аватар" утримує лідерство в домашньому прокаті сьомий тиждень поспіль. Всього в прокаті Північної Америки ця картина заробила вже 594,5 мільйона доларів.

Таким чином, для досягнення чергового рекорду - на цей раз за сумою касових зборів в домашньому прокаті - "Аватару" залишилося зібрати лише кілька мільйонів. Поки лідерство в цій своєрідній номінації утримує "Титанік" все того ж Джеймса Камерона, який заробив у домашньому прокаті трохи більше 600 мільйонів доларів.

Остання картина Кемерона, що оповідає про протистояння корінного народу планети Пандора з прибулими з Землі колонізаторами, вже має у своєму активі кілька рекордів. "Аватар" став абсолютним рекордсменом на багатьох ринках, у тому числі і в Росії, а також найкасовішою картиною в історії кінематографа - у світовому прокаті ця стрічка зібрала більше двох мільярдів доларів, побивши колишнє досягнення "Титаніка".

Що стосується інших кінофільмів, що вийшли на екрани кінотеатрів в цей уікенд, слід відзначити вдалий дебют картини "Відплата" (Край темряви), головну роль у якій після довгої відсутності на великому екрані зіграв Мел Гібсон. Збори цієї стрічки в прем'єрний уїк-енд склали 17,1 мільйона доларів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі