друкувати


LG створила найбільший у світі гнучкий дисплей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 03:11:10
Компанія LG розробила найбільший в світі гнучкий дисплей на основі технології "електронного паперу".

Розміри новинки фактично повторюють лист звичайної бульварної газети 25х40 сантиметрів або в 19 дюймів. При цьому товщина дисплея становить всього 0,3 мм, а вага 130 грамів. Щоправда поки запас гнучкості дозволяє її тільки згортати в трубочку. Скласти, як звичайне друковане видання, електронне не вдасться, повідомляє Взгляд.РУ.

Але навіть така гнучкість - великий прогрес. Її вдалося домогтися заміною традиційної скляної підкладки на тонкий шар металевої фольги. Завдяки цьому екран не тільки отримав гнучкість, але й незвичайно високий коефіцієнтом контрастності.

У перспективі така газета зможе відображати найсвіжіші новини за умови, що її вдасться підключити до Інтернету. А це поки що головна проблема, оскільки вбудувати модем і джерело живлення для нього в такі габарити, на жаль, неможливо.

Що ж до батареї для самого екрану, то тут все набагато простіше. У дисплеях на основі "електронного паперу" енергія витрачається тільки при оновленні зображення, що дозволяє їм довго працювати в автономному режимі. Крім того, для показу зображення на такому екрані використовується зовнішнє освітлення, що знижує навантаження на очі користувача.

Про терміни початку масового виробництва 19-дюймового гнучкого дисплея від LG поки не повідомляється. Зате випуск його більш компактних 11-дюймових аналогів планується розпочати вже в першій половині 2010 року.

Обговорити на форумі