друкувати


Винуватець скандалу з "грузинськими спостерігачами" повернувся до Тбілісі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 02:10:25
Голова грузинського парламентського комітету з оборони і національної безпеки Георгій (Гіві) Таргамадзе, чиє ім'я пов'язують зі скандалами з "грузинськими спостерігачами" на першому турі президентських виборів на Україні 17 січня, повернувся в Тбілісі, повідомляє кореспондент газети Взгляд в Тбілісі.

"Я бачила його на похороні депутата Вано Хухунаішвілі", - заявила телекомпанії "Кавкасія" член керівництва опозиційних "Нових правих" Манана Начкебія.

За її словами, в будь-якій іншій країні "таке грубе втручання в справи сусідньої держави, що призвело до міжнародного скандалу", призвело б до імпічменту замішаних у цьому політиків.

Українські ЗМІ оприлюднили телефонні розмови Гіві Таргамадзе з міністром МВС Грузії Вано Мерабішвілі, а також ймовірно з кримінальними авторитетами, у них мова йде про тиск на процес виборів в Україні.

Грузія хоче надіслати спостерігачів і на другий тур 7 лютого, і поки невідомо, чи повернеться Таргамадзе на Україну.

За даними телекомпанії "Кавкасія", серед "спостерігачів" на першому турі, наприклад, були віце-губернатор регіону Імеретія, а також 2 високопоставлені особи МВС Грузії, котрі вказали в анкетах, що вони "безробітні", однак ті не підтвердили на Україні присутності.

Обговорити на форумі