друкувати


Google не буде підтримувати Explorer 6

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 09:20:09
Гугл пригрозив піти з китайського ринку, якщо станеться ще один напад хакерів.

Інтернет-гігант Гугл почав поступове припинення підтримки браузера Інтернет Експлорер 6, який, як вважають, став найслабшим елементом під час кібер-нападу на пошуковий механізм.

Компанія каже, що з 1 березня деякі з послуг, які вона пропонує, наприклад, документи Гугл, не будуть повноцінно обслуговуватися і радить користувачам перейти на інші форми браузерів, або встановити новішу версію Експлорера.

Гугл пригрозив, що піде з Китаю взагалі, після того, як на пошуковий механізм було вчинено "витончений" і "продуманий" напад, який, за словами представників Гугла, був здійснений з Китаю.

Хакери використали недолік у браузері компанії Майкрософт, аби дістатися до електронної пошти китайських активістів-правозахиснків.

Після цих повідомлень німецький та французький уряди порадили своїм громадянам переключитися на інші браузери, допоки проблему не буде вирішено.

Майкрософт відреагував швидким поновленням браузера.

Але Гугл тепер каже, що деякі з функцій взагалі не можна буде використовувати, якщо заходити на пошукову систему чи до пошти Гугл через Інтернет Експлорер 6.

Приблизно 20% користувачів інтернету по всьому світі і далі використовують цю версію Інтернет Експлорера 9-тирічної давнини.

Джерело: BBC Ukrainian
Обговорити на форумі