друкувати


Делегація з Коломийщини взяла участь в акції на батьківщині Бандери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-30 05:25:05
Президент України Віктор Ющенко присвоїв провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України.

"За незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву у боротьбі за незалежну Українську державу постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена Держави Бандері Степану Андрійовичу – провідникові Організації українських націоналістів (посмертно)", - йдеться в указі президента, датованому 20 січня і опублікованому 22 січня.

Своє рішення про надання звання Героя Бандері Ющенко підтвердив і на урочистостях на честь Дня соборності України в п'ятницю, 22 січня. У своєму виступі Президент зокрема зазначив, що зробив те, чого "чекали мільйони українців і багато років". Державну нагороду Ющенко вручив онуку провідника ОУН Степану Бандері, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

У зв'язку з проведенням 29 січня 2010 року акції "Перехрестя пам'яті і чину", присвяченої присвоєнню С.Бандері звання "Героя України" делегація Коломийщини на чолі з головою районної державної адміністрації Михайлом Вінтоняком взяла участь в акції, яка відбулася у с.Старому Угринові. Опісля у населених пунктах району відбулися акції та відправлено панахиди за Степаном Бандерою і Героями Крут, а також передача Символічного вогню сільським, селищним радам, який запалав на могилах та пам'ятних хрестах учасникам визвольних змагань.

Того дня у закладах культури району також пройшли масові заходи та години пам'яті, приурочені Героям Крут.