друкувати


Українська контрабанда сала в Росію – прикордонники не дрімають

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-29 03:29:33
У Калінінграді співробітники митниці заборонили пасажирові, що прибув літаком з Києва, ввезти в Росію майже 14 кілограмів м’яса з салом в ручній поклажі. Прикордонники знищили продукти, вважаючи порушенням перевезення без документів цих запасів.

"Фахівці пункту ветеринарного і фітосанітарного контролю "Аеропорт Храброво" при проведенні прикордонного ветеринарного огляду авіарейсу "Київ – Калінінград" виявили в ручній поклажі одного з пасажирів 13,7 кілограма м’яса з салом і переробленої ковбаси. Встановлено, що вантаж перевозився в умовах, які не відповідають ветеринарно-санітарним вимогам, а власник вантажу не мав дозволу Россільгоспнагляду на його ввезення і необхідних документів, що підтверджують походження і безпеку продуктів", - повідомляє Россільгоспнагляд.

"М’ясо і м’ясопродукти сумнівного походження і якості вилучені і знищені", - наголошує прес-служба відомства.

Контроль за ввезенням продуктів тваринництва, зокрема приватними особами, посилений у зв’язку з загрозою розповсюдження небезпечних захворювань тварин, пояснює Россільгоспнагляд.

"Обмежувальні заходи вживаються країнами Євросоюзу, зокрема Литвою і Польщею, де введено заборону на ввезення з Російської Федерації м’ясних і молочних продуктів у ручній поклажі і багажі. Подібні правила діють і в Україні, де заборонено ввезення пасажирами з РФ продукції тваринного походження в ручній поклажі і багажі без ветеринарних супровідних документів", - йдеться в повідомленні відомства, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі