друкувати


Місто над Прутом має проблеми з водою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-29 02:59:46
Коломию завжди називають маленьким Львовом. І справді, культура, архітектура та настрій в обох містах перегукуються. Донедавна Львів мав величезні проблеми з водою: її якістю та кількістю. В Коломиї ці проблеми не настільки стоять гостро, але все ж вони є.

Вся система водопостачання в місті є спадком радянських часів. Через хронічний брак коштів труби не замінювалися кілька десятків років. Про капітальний ремонт не доводилося говорити, всі роки "Коломияводоканал" лише займався накладанням латок в проблемних місцях. Цим принципом керувалися, та і керуються досі в усіх галузях господарювання.

На околицях міста скарг в людей небагато, а в центрі міста проблема дуже відчутна. По вулиці Пекарській тиск води надзвичайно малий, а зранку та ввечері, як і на вихідні, вода практично відсутня. Та все ж останньою краплею для написання статті стала вода з крану цікавого кольору: помаранчево-коричневого. Їжу готувати на цій воді просто неможливо, як і використовувати в побуті. Звичною вже стала практика набирання води в джерелі кляштору та консервування води з крану в пляшках та мисках, щоб в потрібну мить бути певною в її наявності.

Радує лише те, що нещодавно "Коломияводоканал" отримав кредит від Світового банку у розмірі 2,7 млн доларів США. На ці кошти планується придбати американську установку для дезінфекції води "ОКСІ", замінити насосне обладнання на двох насосних станціях першого підйому, на насосній станції другого підйому. Крім того, буде створено геоінформаційну систему, яка дозволить оперативно усувати аварію. Планується також поміняти чотири кілометри водопровідних мереж (вул. С.Бандери, бул. Лесі Українки, вул. Й.Сліпого, вул. А.Шептицького та ін.) та два кілометри будинкових вводів, які в аварійному стані. На реалізацію цих планів дається 2,5 років, а поки що маємо те, що маємо.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі