друкувати


Закрилася кіностудія Miramax

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-29 02:26:33
Всесвітньо відома кіностудія Miramax, де було зроблено культові фільми дев'яностих, в тому числі, "Кримінальне чтиво" Квентіна Тарантіно, закрилася в четвер, пише газета Guardian.

Легендарні продюсери брати Вайнштейн, що заснували студію в 1979 році, назвали свій проект на честь батьків - Міріам і Макса. У 1993 році її перекупив за 70 мільйонів доларів кіногігант Disney, однак за братами-засновниками була залишена значна свобода дій, і Miramax став одним з головних виробників незалежного кіно в Голлівуді.

Крім "Кримінального чтива", тут були зняті "Англійський пацієнт" (Ентоні Мінгелла, 1996), "Закоханий Шекспір" (Джон Медден, 1998), "Догма" (Кевін Сміт, 1999). Крім того, студія займалася прокатом таких успішних фільмів, як "Чикаго" (Роб Маршалл, 2002).

Брати-засновники продовжували керувати своїм проектом до 2005 року, поки не створили новий незалежний проект - "Компанію братів Вайнштейн" (The Weinstein Company), чиєю головною опорою став все той же Квентін Тарантіно (саме його "Безславні ублюдки" врятували братів від розорення).

Що ж до студії Miramax, то в кризовому 2009 році компанія Disney ухвалила рішення про 70-відсоткове скорочення її штату, а 28 січня 2010 було оголошено про закриття проекту.

Яка доля очікує шість фільмів, виготовлених на студії і що очікують прокату, поки не ясно. Серед цих стрічок - "Минула ніч" з Кірою Найтлі, повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі