друкувати


Європа: Таблетки для схуднення заборонено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-29 02:21:30
Європейське медичне агентство (EMEA) розробило рекомендації, за якими препарат для схуднення сибутрамін більше не повинен призначатися лікарями і продаватися в аптеках. Популярний препарат сибутрамін, який пригнічує апетит, може спровокувати серцеві напади, інфаркти та інсульти.

На переконання експертів, ризик від прийому цих ліків - серцеві напади, інфаркти та інсульти у пацієнтів - різко перевершує можливу користь. До таких даних фахівці дійшли на основі тривалого експерименту, який протягом шести років проводився на більш ніж 10 тисячах людей.

Сибутрамін (сибутраміна гідрохлориду моногідрат) - ліки, які прописують при ожирінні для пригнічення апетиту. Людина з надмірною вагою позбавляється помилкових і частих позовів до прийомів їжі, в неї пришвидшується обмін жирів, внаслідок чого маса тіла поступово зменшується.

Препарат також відомий під назвою редуктіл, серед торгових назв - "Редуксин", "Мерідія", "Ліндакса" та інші.

Це дуже популярні ліки, за допомогою яких у хворих на ожиріння людей намагалися сформувати новий стереотип харчової поведінки. Більше 300 тисяч призначень препарату в 2009 році було зроблено тільки в Англії. В арсеналі дієтологів не так вже багато подібних препаратів, тому заборона сибутраміна привернула увагу громадськості.

За офіційною заявою EМЕА і фахівців Діабетичного центру Великобританії, люди, які приймають сибутрамін, повинні негайно проконсультуватися зі своїм лікарем для обговорення можливих альтернативних методів лікування. При цьому вони можуть припинити прийом препарат самостійно без ризику для здоров'я і синдрому відміни, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі