друкувати


Сайт Вконтакте.ру оголошений порнографічним ресурсом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-29 10:18:42
Виробник антивірусного програмного забезпечення компанія "Доктор Веб" обмежила доступ до сайту Вконтакте.ру, визнавши його порнографічним. Про це йдеться в офіційній заяві компанії. Інші учасники ринку вважають, що цей крок необачний.

Обмеження доступу до Вконтакте.ру як до ресурсу, що містить порнографічні матеріали, викликано турботою про користувачів Dr.Web. В першу чергу - про дітей.

Сайт Вконтакте.ру, заблокований батьківським контролем по категорії "Порнографія", буде недоступний навіть в тому випадку, якщо доступ до нього дозволений в розділі "Соціальні мережі". Як йдеться в повідомленні "Доктор Веб", обмеження доступу до Вконтакте.ру як до ресурсу, що містить порнографічні матеріали, викликано турботою про користувачів Dr.Web. В першу чергу - про дітей.

Не дивлячись на широку популярність ресурсу, адміністрація Вконтакте.ру не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами, йдеться в заяві розробників сайту.

Як зазначає керівник лабораторії контентної фільтрації "Лабораторії Касперського" Андрій Нікішин, у "Вікіпедії" трапляються і непристойні статті з відповідними ілюстраціями, але нікому не спадає на думку блокувати через це всю енциклопедію цілком, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі