друкувати


Прем'єру Японії прислали конверт з патроном

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-28 05:25:11
Голова уряду Японії Юкіо Хатояма отримав конверт із збройним патроном всередині, повідомив заступник генсека кабінету міністрів Японії Йоріхіса Мацуно.

Підозрілий конверт, який містить непізнаний предмет, був доставлений в прем'єрський офіс у Токіо в четвер вранці. Прибулі за викликом співробітники поліції визначили, що всередині запечатаний патрон для зброї, повідомляє Взгляд.

На спеціально скликаній прес-конференції Мацуно заявив, що "влада рішуче відреагує на те, що сталося". Але при цьому представник японського уряду відзначив, що "поки неясно, чи слід сприймати присланий прем'єр-міністру патрон однозначно як загрозу".

Тим часом, як повідомила поліція, сьогодні ж аналогічний конверт з патроном всередині отримав і генеральний секретар правлячої Демократичної партії Ітіро Одзава. Втім, для нього цей інцидент вже не перший: з грудня минулого року Одзава вже кілька разів отримував по пошті листи з погрозами та додані до них мисливські патрони. Невідомі зловмисники надсилали неприємні "бандеролі" на його робочий і домашній адреси, а також в офіс телекомпанії "ТВ Асахі".

Обговорити на форумі