друкувати


Названо суперфрукт, який "вбиває" рак

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 05:17:59
Американські вчені стверджують, що манго повинен бути зарахований до розряду "супер-їжі", незважаючи на невелику кількість антиоксидантів, що містяться в цьому фрукті. Все одно, субстанції що знаходяться в ньому перешкоджають розвитку ракових клітин при пухлинах грудей і кишечника, пише medikforum.ru.

Спеціаліст зі здорового харчування при дослідницькому центрі AgriLife Research в Техасі доктор Сьюзанн Телкотт каже, що манго не можна навіть порівняти з чорницями або гранатом по кількості антиоксидантів, що містяться у цих фруктах. У манго їх у чотири-п'ять разів менше, ніж навіть у винограді, повідомляє tv.ukr.net.

Однак доктор Телкотт разом з чоловіком Стівом вирішили перевірити силу що міститься в манго поліфенолу - субстанції, яку традиційно пов'язують з гарним здоров'ям. Вони впливали екстрактом поліфенолу на ракові клітини, що виникають при пухлинах кишечнику, легенів, простати, а також лейкемії. Досліди проводилися в лабораторних умовах.

З'ясувалося, що манго має якийсь позитивний для здоров'я людини вплив на клітини раку легень і простати. Але куди більш ефективним цей фрукт опинився в боротьбі з пухлинами кишечника і грудей.

"Ми з'ясували, що не всі клітини однаково чутливі до однієї і тієї ж кількості антиракового агента, що міститься в поліфенолі з манго, - говорить доктор Телкотт. - Однак у випадку з раковими клітинами, що виникають при пухлинах кишечнику і грудей, поліфенол викликав апоптоз - явище програмованої клітинної смерті. Нам також вдалося встановити, що манговий поліфенол при цьому не зачіпає здорові клітини, що дуже важливо".

Обговорити на форумі