друкувати


Apple покаже свій новітній планшетний комп'ютер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 03:14:30
Компанія Apple проведе сьогодні в Сан-Франциско презентацію своїх новітніх розробок, головною з яких, як очікується, стане революційний за своїми властивостями переносний мультимедійний "планшетний" комп'ютер.

Як розповів напередодні прем'єри голова Apple Стів Джобс, запрошеним на сьогоднішній показ журналістам буде продемонстрований "значно новий продукт, який справді наповнює нас ентузіазмом", повідомляє ВЗГЛЯД.РУ.

Тематика "планшетника" від Apple вже кілька тижнів не сходить зі сторінок британської та світової преси. Про назву і технічні особливості нової розробки офіційно поки нічого не відомо, проте витоки інформації від постачальників комплектуючих і бізнес-партнерів Apple підігрівають інтерес громадськості і вказують на цілу низку її характерних відмінностей.

Експерти сходяться на думці, що новинка буде мати достатньо широкий екран діагоналлю близько 25,4 см і працювати на основі тієї ж операційної системи, яка є "серцем" телефонів iPhone і плеєрів iPod. Таким чином, розроблені для них приблизно 100 тис. програм та ігор можна буде використовувати і на "планшетнику". Важливим елементом системи стане і чутливий до дотику дисплей типу touch screen.

Напередодні презентації були опубліковані вражаючі дані про прибутки Apple в 4-му кварталі минулого року - вони "підскочили" відразу на 50%. Це відбулося в основному завдяки величезному попиту на випущений компанією 3 роки тому комунікатор iPhone в корпоративному сегменті - згідно з дослідженнями, більшість сучасних бізнесменів вже не носять з собою ноутбуки, віддаючи перевагу більш мобільним iPhone або схожими за параметрами смартфонам. Зараз iPhone, за даними керівництва Apple, взяли "на озброєння" близько половини найбільших світових компаній.

Однак далеко не всі бізнес-аналітики схильні вважати, що новий комп'ютер від Apple повторить винятковий успіх iPhone. Попит на нього буде залежати від його ринкової вартості (прогноз - 1 тис. доларів), а крім того, Apple повинна буде переконати споживачів купити його при тому, що у багатьох вже є і ноутбуки, і ті ж iPhone. Вони очікують, що "планшетник" зіткнеться з конкуренцією більш дешевих нетбуків та альтернативних пристроїв для перегляду медіа-контенту, таких як "електронна книга" "Кіндл" від компанії Amazon.

Основним питанням, зазначають вони, є те, наскільки Apple зможе забезпечити свої комп'ютери унікальними інформаційними можливостями та чи знайдуть вони місце у повсякденному житті користувача.

Обговорити на форумі