друкувати


Сьогодні у Давосі відкривається Всесвітній економічний форум

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 09:39:51
Сьогодні в Давосі розпочне роботу ювілейний сороковий Всесвітній економічний форум. Він відбудеться під гаслом - Поліпшити стан планети: переосмислити, перепланувати, перебудувати світ.

Серед учасників - лідери провідних підприємств, урядів, міжнародних і неурядових організацій, професори університетів і діячі культури. Очікується приїзд близько 2500 учасників.

Бізнес-спільноту представлятимуть понад 1,4 тисячі менеджерів вищої ланки з провідних компаній з усього світу. Участь у форумі візьмуть понад 30 глав держав і урядів, більш ніж 60 міністрів, більш ніж сотня представників керівних органів міждержавних та неурядових організацій, понад 200 лідерів медіа-ринку.

Темами обговорення стануть найрізноманітніші питання - від глобальних проблем перебудови світу до значення денного світла в архітектурі і фільму Аватар, що б'є всі рекорди за касовими зборами.

На Давоський форум, який триватиме цього тижня з середи по неділю, учасники покладають великі надії. З тим, що фінансову систему потрібно зміцнити, згодні всі, але найскладніше - розробити уніфіковані стандарти, які діяли б у всіх країнах світу.

Як пише The New York Times, ніхто не очікує, що в Давосі буде укладено всесвітню угоду про нагляд за банківською діяльністю, але дискусія, можливо, дасть новий поштовх розробці єдиних правил - завдання, для якого G20 заснувала Раду з фінансової стабільності. Наприклад, вимога, щоб в благополучні часи банки накопичували більше капіталу "на чорний день", влаштовує, мабуть, усіх.

У рамках форуму відбудеться окреме пленарне засідання з обговорення ситуації на Гаїті і надання допомоги постраждалій від сильного землетрусу країні. Сесію очолить екс-президент США, нині спецпредставник ООН по Гаїті Білл Клінтон.

Під час проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі відбудуться українські заходи, що вже стали традиційними: 3-ій Давоський круглий стіл з питань благодійності HI-TEACH = High-tech + Освіта + Філантропія і 6-та Українська ланч-конференція Президентські вибори: Що очікує Україну, організовані Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі