друкувати


Прикарпаття: В багатьох містах замерзли системи водопостачання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 05:19:57
Про це повідомили 26 січня на нараді в облдержадміністрації глави райдержадміністрацій області. У третьої частини населення Тлумача наразі відсутнє водопостачання.

В Івано-Франківській області у ряді міст через люті морози замерзли системи водопостачання.

Тотально перемерзли всі мережі, - сказав глава Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів.

Він пояснив, що це типова в морози ситуація для Тлумача, оскільки під час прокладання мереж допущені істотні помилки. Зокрема, труби знаходяться в деяких місцях на глибині 50 см.

Сенів уточнив, що жителі міста звикли до таких ситуацій і користуються водою з колодязів, а постійним забезпеченням водою місцевої лікарні та школи-інтернату займається водоканал.

Глава Долинської райдержадміністрації Петро Шкутяк у свою чергу повідомив, що в місті Долина в трьох житлових будинках замерзли стояки з водою і аварійні бригади працюють над тим, щоб забезпечити водою жителів будинків.

Глава Снятинської райдержадміністрації Роман Білик розповів, що в місті Снятині у зв’язку із замерзанням труб також є проблеми з водопостачанням будинків.

Начальник управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Петро Косюк повідомив, що в Івано-Франківську в 9 житлових будинках замерзли 9 стояків із водою і 2 стояки - в офісних приміщеннях. Він пообіцяв впродовж 8 годин ліквідувати ці проблеми.

Глава Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук зобов’язав керівників райдержадміністрацій і мерів міст вжити всіх заходів для забезпечення питною водою жителів будинків, в яких замерзли системи водопостачання.

Нагадаємо, Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи попереджало про посилення вночі морозів до -25...-30 градусів 23-28 січня на більшій частині території країни, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі