друкувати


На Прикарпатті гринявські лісники працюють з прибутком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 02:42:21
У час кризи, коли більшість підприємств закривається, або ледь животіють, у далеких гірських селах Прикарпаття існують доволі фінансово успішні фірми, причому державні.

Так за словами Романа Стефанюка, директора Гринявського держлісгоспу, що на Верховинщині, місцевий цех з переробки деревини, де працюють тільки 15 чоловік, виконав завдання з виготовлення пиломатеріалів та заготівлі лісу в круглому виді більш як на 106 відсотків. Надалі у підприємства є тенденція до дальшого нарощування темпів у цьому році.

"Продукція підприємства, попит на яку щороку зростає, в основному експортується в Італію та Австрію, хоча велика частина залишається в Україні. Так у нас продукцією з Гриняви послуговуються фірми з виробництва паркету та паперу, — розповідає пан директор. — Такий стан справ спонукає до розширення асортименту матеріалів, зниження собівартості продукції та розвитку держлісгоспу. Для чого на підприємстві закупили стрічкову раму, лісовоз який сам вантажить деревину, буде куплено потужний екскаватор, за допомогою якого будуватимуть і ремонтуватимуть лісові дороги. Останнє важливе в діяльності лісгоспу, адже треба подумати про майбутнє. І для гринявців важливо в якому стані будуть дороги в лісі".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі