друкувати


Білорусія збільшила споживання теплової енергії на 40%

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 02:24:56
Білоруський державний енергетичний концерн "Біленерго" у зв'язку з сильними морозами збільшив відпуск теплової енергії споживачам більше ніж на 40%.

За минулу добу станції "Біленерго" відпустили 214,1 тис.Гкал тепла. Поки що це найвищий показник в поточному місяці. Для порівняння, 1 січня, коли середньодобова температура зовнішнього повітря становила 7 градусів морозу, було відпущено 149 тис.Гкал. На білоруських ТЕЦ температура мережної води за останні дні збільшилася в середньому до 95-98 градусів, а на деяких теплоджерелах перевищує 100 градусів, повідомляє Взгляд.

Росія через Білорусь поставляє електроенергію, зокрема, в Литву і Латвію, а також до Калінінградської області, не пов'язану з ЄЕС Росії.

З початку року залежність Калінінградської області від постачань електроенергії з РФ транзитом через Білорусь різко зросла, у зв'язку з закриттям з 1 січня 2010 Ігналінської АЕС у Литві.

У минулому році сторонам так і не вдалося узгодити умови експорту і транзиту на поточний рік. На початку січня нового року Білорусія погрозила обмежити енергопостачання Калінінградській області, так як у відсутність нового договору ИНТЕР РАО продовжує нібито незаконно працювати на попередніх умовах.

Обговорити на форумі