друкувати


Офіцер ВМС ЗС України вчиться підривати в британців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 10:58:21
Офіцер Військово-Морських Сил ЗС України вивчає іноземний досвід знешкодження підводних вибухових пристроїв, беручи участь у Міжнародному курсі, який розпочався на військовій базі "Бромптон" у Великій Британії.

Вчора на військовій базі "Бромптон" у Великій Британії розпочався Міжнародний курс знешкодження підводних вибухових пристроїв. У заході бере участь головний водолазний спеціаліст Центру пошукових та аварійно-рятувальних робіт Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3-го рангу Олексій Нестеров. Під час лекцій та практичних занять Міжнародного курсу слухачі вивчать процедури та відпрацюють на практиці знешкодження підводних вибухових пристроїв за стандартами НАТО, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Представники різних країн матимуть змогу ознайомитись з класифікацією та технічними даними підводних вибухових пристроїв та засобів підриву, опанувати основні дії щодо порядку їх знищення та заходи безпеки при проведенні зазначених робіт. Крім того, слухачі курсу вивчатимуть досвід та особливості використання обладнання країн НАТО, яке застосовується при проведенні робіт зі знешкодження підводних вибухових пристроїв. Візит представника ВМС ЗС України до Великої Британії завершиться 19 лютого.

Навчально-тренувальний візит триватиме до 27 січня. Заплановані відвідини Українсько-канадського бізнес-центру в Івано-Франківську, Реєстраційної палати та Дозвільного центру, соціального гуртожитку у Калуші, навчальних закладів та тренінги.

Обговорити на форумі