друкувати


Історичні землі об’єднались воєдино

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 10:13:55
У духовному і політичному житті кожного народу є особливі визначні події. 22 січня 1919 року — саме така дата, яка стала провідною зорею для України. Дві гілки розчахненого дерева нарешті з’єдналися в одну крону — здійснилася віковічна мрія, якою жили і за яку вмирали кращі сини і доньки України, цвіт нації.

З нагоди 91-ї річниці Злуки всіх українських земель воєдино у Народному домі відбулись урочистості з участю керівників району та міста, громадськості. Всечесні отці благословили дійство. Представники молоді понесли квіти до могили Січових стрільців та до пам’ятника першого президента України Михайла Грушевського. Святочну промову виголосив секретар міськради Ігор Граділь.

Хвилиною мовчання зал вшанував пам’ять усіх борців, полеглих за свободу і незалежність України. Тривалими оплесками зал відреагував на звістку про те, що на урочистостях у Києві з нагоди Дня Злуки Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України провіднику нації Степанові Бандері. Секретар міськради Ігор Граділь вручив відзнаку міського голови Дмитрові Гриньківу — голові міськрайонної організації політв’язнів та репресованих.

Відтак розпочався святковий концерт, який відкрив духовий оркестр Коломийської гімназії та Будинку дитячої та юнацької творчості. Окрасою концерту став виступ народної чоловічої хорової капели медпрацівників "Жайвір". Потішили серця глядачів своїми виступами Соломія Пеца-Ославська, Христина Покутяк, ансамбль "Джерельце", фольклорний колектив "Писанка" з Сопова, дует "Гомін" з Гвіздця, вокальне тріо з Воскресинців, Василь Бойчук з Турки, Василь Волошенюк, Василь Свищук, Олександр Дудієв, дитячий танцювальний колектив Народного дому м. Коломиї, народний аматорський симфонічний оркестр, читці театру "Орфей". Вели програму Ірина Піотровська та Юрій Майхрович.

Відрадно, що на урочистостях було багато молоді, яка засвідчила небайдужість до пам’ятних сторінок історії нашої держави.

Автор: Вікторія КОХАН
Джерело: Вільний голос
Обговорити на форумі