друкувати


Верховний суд Угорщини заборонив будувати радар НАТО в Печі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 05:33:33
Верховний суд Угорщини "призупинив дію" дозволу на будівництво військового радара НАТО в місті Печ, повідомила в понеділок мерія цього угорського міста.

Проти будівництва військового об'єкта в заповідній частині одного з найкрасивіших міст Угорщини виступали багато громадських організацій і мерія Печа. Більш того, керівництво міста на знак протесту встановило шлагбаум і провело кілька днів і ночей в наметі на дорозі, що веде до місця будівництва радара.

Громадські організації звернулися до суду. На їхню думку, будівництво натовського радара не тільки завдавало шкоди природоохоронній зоні міста, а й загрожувало здоров'ю живуть у цій місцевості жителів.

Однак Міський суд Будапешта прийняв рішення не на користь громадськості, залишивши в силі рішення угорського міністерства оборони про будівництво. Тоді активісти передали документи до Верховного суду країни, який виніс протилежне рішення і зупинив будівництво військового радара.

Багато експертів вважають, що ситуація з будівництвом військового радара в місті Печ остаточно вирішиться тільки після парламентських виборів у квітні 2010 року, за підсумками яких в Угорщині буде сформовано новий уряд, повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі