друкувати


Російський посол Михайло Зурабов прибуває до Києва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 09:56:53
На російського посла в Україні чекали більше ніж півроку. У понеділок Михайла Зурабова нарешті зустрічатимуть в "Борисполі".

Вранці в понеділок до Києва прибуває російський посол в Україні Михайло Зурабов. Він був призначений ще влітку минулого року, але до цього часу президент Росії Дмитро Мєдвєдєв постійно відкладав його приїзд, повідомляє ТСН.

Зурабов має прибути до аеропорту "Бориспіль" о 10:50. Відповідно до дипломатичного протоколу, його зустрічатимуть співробітники українського МЗС.

Водночас, поки що не відомо, якою буде програма перших днів роботи посла в Україні.

За усталеною практикою, новий посол спочатку має відвідати Міністерство закордонних справ і вручити копії вірчих грамот, а потім фактично може розпочати свою роботи. Але де-юре він визнається послом після того, як вручить вірчі грамоти главі держави.

За кілька днів до приїзду Зурабова ЗМІ повідомили, що він може спровокувати черговий дипломатичний скандал. Нібито, щоб уникнути зустрічі з Віктором Ющенком, у його вірчій грамоті не буде вказано прізвище чинного президента України. І оригінал документа Зурабов передасть вже новому главі держави після його інавгурації (нагадаємо, 7 лютого в Україні пройде другий тур президентських виборів, в якому зустрінуться Віктор Янукович та Юлія Тимошенко).

В той же час, в Секретаріаті президента дали зрозуміти, що Київ відмовиться акредитувати Зурабова на підставі такої вірчої грамоти.

Обговорити на форумі