друкувати


16-річна дівчина відправилася у навколосвітню подорож на яхті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 09:47:49
16-річна американка Еббі Сандерленд в неділю, 24 січня, відправилася в одиночну навколосвітню подорож на яхті. Дівчина збирається стати наймолодшим мореплавцем, який у такий спосіб обійде навколо світу.

Відплиття яхти Wild Eyes ("дикі очі") затрималося на декілька днів через шторм. На березі дівчину проводжали родичі і друзі, повідомляє ТСН.

Плавання Сандерленд, за планами, триватиме біля шести місяців. Вона зможе спілкуватися із землею за допомогою супутникового телефону і вестиме блог за адресою abbysunderland.com.

На сьогодні наймолодшим мореплавцем, який здійснив навколосвітнє плавання соло, є 17-річний британець Майк Перхам, дев'ятимісячна подорож якого завершилася в серпні 2009 року.

Восени 2009 року встановити рекорд намагалася 14-річна голландка Лора Деккер, проте суд Утрехта заборонив їй відправлятися у подорож і наказав довчитися до кінця 2010-го навчального року.

Тим часом інша 16-річна дівчина, австралійка Джесіка Ватсон, також здійснює одиночне кругосвітнє плавання. Вона повідомила, що в останні дні їй довелося долати сильні шторми в Атлантичному океані.

Обговорити на форумі