друкувати


Пошуковик від Microsoft впровадять в iPhone

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-21 01:01:27
Компанія Apple протягом декількох тижнів веде переговори з Microsoft з впровадження пошукового сервісу Bing в телефони iPhone.

"Подібна ситуація склалася після того, як Google вийшов на ринок зі своєю операційною системою Chrome і став активно просувати мобільну платформу для смартфонів і комунікаторів Android. Google отримує багатомільйонні прибутки від реклами в своєму пошуковику. Зараз Apple дістається частина грошей від рекламних обсягів, але керівництво компанії хоче розширити джерела доходів", - говориться в повідомленні на сайті журналу" Фінанс".

"Нещодавно Apple придбала сервіс потокового інтернет-мовлення Lala.com і рекламне агентство Quattro, що спеціалізується на мобільній рекламі. Все це повинно допомогти американській компанії скласти конкуренцію Google. За прогнозом експертів, до 2013 року смартфони стануть основним засобом для веб-серфінгу, обігнавши за кількістю пристроїв персональні комп'ютери, пише BusinessWeek", - відзначає видання.

У разі завершення угоди між Apple і Microsoft, Bing.com стане пошуковиком за замовчуванням не тільки на iPhone, але і в настільної версії Safari. Зараз на ринку мобільного пошуку в США серверу Bing належить лише 11%, тоді як Google - 86%, повідомляє ВЗГЛЯД.РУ.

Обговорити на форумі