друкувати


Baby-бум на Покутті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-21 10:51:13
Що може бути ліпшим за інформацію про зростання числа новонароджених? Отож вперше за роки незалежності на Городенківщині спостерігається природний приріст, тобто народжуваність перевищила смертність. Всього в пологовому відділенні місцевої ЦРЛ торік народилося понад 500 немовлят, на 60 малюків більше, ніж у 2008-му. Найбільше, понад сотню, — в райцентрі, 57 немовлят — у Ясеневі Пільному, 32 — в Чернятині.

Міський голова Степан Яворський не приховує радості, що городенківської громади побільшало. Серед головних чинників такого bebу-буму називає істотне зростання державної матеріальної допомоги на народження дитини та зменшення виїзду молодих людей за кордон. В райцентрі збудовано 120 об’єктів підприємницької діяльності, тож є надія на створення додаткових робочих місць. А через світову кризу й заробітчанська хвиля поволі, але повертається в наш, український, бік.

Цікаво, що в 24-квартирному будинку, збудованому в місті на Станіславській вулиці завдяки молодіжному кредитуванню, народилося вже восьмеро дітей. Ось стимул до поповнення сімей, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі