друкувати


Прикарпаття: Гайда спортсмени за "Нікою"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-21 10:20:04
Вчора в обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка вже вдванадцяте відбулася урочиста церемонія відзначення спортсменів Прикарпаття "Ніка-2009".

Спортивну відзнаку в 13 номінаціях отримали 18 прикарпатців, які причетні до розвитку спорту в краї. За усі роки існування нагороди її номінантами стало більше 200 осіб. Цікавим, мовлять організатори, була й "Ніка століття", під час якої було проведено огляд прикарпатського спорту за сто років. Було відкрито чимало невідомих сторінок. "Ми нагороджуємо людей, які принесли славу області бронзовими статуетками, а не грошовими преміями, – розповідає Ганна Карась, одна з організаторів спортивно-мистецького свята. – Хоча під час першого свята спортсмени отримували гроші, а зараз це просто дань пошани".

До речі протягом усіх років існування "Ніки", кошти на захід здобувалося важко Роман Вірастюк, начальник обласного управління спорту каже, що часом все трималося виключно на ентузіазмі та особистих зв’язках. На цьогорічну церемонію гроші вже виділили з обласного бюджету, допомогли й меценати. Родзинкою цьогорічного свята стала нова номінація "воїн-спортсмен". Ініціатором її започаткування став пан Вірастюк. Нагорода присвячена 20-річчю виведенню військ з Афганістану. В майбутньому організатори "Ніки хочуть зробити це свято західноукраїнським.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі