друкувати


Мерія Косово співпрацюватиме з "УкрПолбатом"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-21 10:13:17
Вчора у Косовому, в адміністративному центрі муніципалітету Штрпце, що входить до зони відповідальності національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат", відбулася перша офіційна зустріч командування багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР з представниками новообраної влади муніципалітету.

На зустрічі були присутні президент муніципалітету Братіслав Ніколіч, командир багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР американський бригадний генерал Ал Дорман, командир спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" підполковник Війська Польського Цезар Пацевіч та командир української національної складової батальйону підполковник Михайло Забродський, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За "круглим" столом в робочому порядку учасники заходу обговорили та визначили напрямки подальшої діяльності "УкрПолбату" у зв’язку з переходом операції сил КФОР у Косовому в нову фазу виконання завдань – фазу демонстрації присутності. У ході зустрічі президент муніципалітету Штрпце Братіслав Ніколіч ознайомив присутніх з політичною ситуацією в регіоні, а також відзначив належну організацію несення служби українськими миротворцями в зоні їхньої відповідальності.

Ми задоволені тим, як виконують свої обов’язки українські військові в муніципалітеті Штрпце і повністю усвідомлюємо важливість їхньої присутності тут. Щоденна діяльність українських миротворців спрямована виключно на реальне підвищення безпеки мешканців нашого регіону, – зазначив Братіслав Ніколіч. Насамкінець сторони висловили сподівання на подальшу активну співпрацю, а також досягли домовленості про те, що проведення подібних робочих зустрічей набуде системного характеру.

Обговорити на форумі