друкувати


На Прикарпатті провели генеральну репетицію перед вивезенням меланжу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-20 03:20:03
Перед початком робіт з вивезення компонентів ракетного палива "меланж", що зберігається на військових складах у селі Ценжів на Івано-Франківщині, керівництвом Західного оперативного командування було прийнято рішення провести повномасштабну перевірку всіх підрозділів складів на їхню спроможність якісно виконувати поставлені перед ними завдання.

Для цього за день до початку відвантаження меланжу до Ценжева прибула спеціальна комісія Західного оперативного командування, яку очолив заступник командувача Західного оперативного командування з логістики – начальник логістики оперативного командування генерал-майор Сергій Ніколаєв.

За його наказом військовослужбовці складів не тільки реально заводили двигуни спеціальних насосів, що будуть перекачувати окислювач з наземних резервуарів у залізничні цистерни, але й розіграли сценарії з витоком окислювача на ґрунт, надання допомоги постраждалим, ліквідації ймовірної пожежі. При цьому для виконання кожної ввідної реально були задіяні необхідні сили та засоби, які мали б бути мобілізовані, якби таке сталось насправді. Крім цього, заступник командувача оглянув усі трубопроводи, якими меланж має подаватись до залізничної колії.

– Я цілком задоволений тим, як підготувались до перекачування меланжу військовослужбовці цієї частини, – зазначив заступник командувача Західного оперативного командування з логістики – начальник логістики оперативного командування генерал-майор Сергій Ніколаєв. – Вони показали високий фаховий рівень. Усі підрозділи як з нейтралізації, так і пожежні й медичні діяли чітко і злагоджено.

Разом з комісією до частини також прибула спеціальна військова лабораторія, яка має оглянути та зробити свій висновок про придатність російських залізничних цистерн до транспортування меланжу. Екологічний нагляд за перекачуванням та вивезенням меланжу здійснюється фахівцями з відповідних цивільних державних структур.



Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний інформаційний центр Міністерства оборони України
Обговорити на форумі