друкувати


Бойківське мистецтво підкорятиме Штати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-19 01:53:54
Роботи 16 долинських фотомитців, вишивальниць, художників та скульпторів незабаром буде представлено під час виставки українського мистецтва в американському місті Прерія Виллидж, штат Канзас.

Про це повідомила Оксана Гап’як, науковий співробітник Долинського краєзнавчого музею "Бойківщина" імені Тетяни та Омеляна Антоновичів. Жінка розповідає, що кожного року в галереї R.G. Enders Прерії Виллидж, яке є партнером Долини, презентуються мистецькі твори з усього світу. Тепер американці матимуть змогу помилуватися роботами бойківських творчаків.

Мистецькі світлини, серветки, глиняні скульптури та картини відбирали на конкурсі під час мистецького проекту "Долина Аrt" , що відбувся в музеї. На конкурс надійшло 135 робіт 54 митців. Усі вони експонувалися на виставці в Долині. Із цієї великої кількості художня рада представників американського міста обрала 27 творів, які будуть куплені у авторів. Учасники конкурсу. які не стали переможцями, також не залишилися без подарунка. Вони отримають високохудожні каталоги виставки від американської сторони, де будуть представлені усі роботи.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі