друкувати


Google попросили поважати китайські закони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-19 12:53:39
Представник МЗС КНР Ма Чжаосюй закликав іноземні компанії, зокрема Google, поважати китайські закони і традиції. Ця заява прозвучала через тиждень після того, як Google оголосив про можливий відхід з Китаю з-за жорсткої цензури.

Чиновник також повідомив, що не знає про те, чи велися переговори між представниками влади Піднебесної і керівниками Google. За повідомленнями американської компанії, вона хоче домогтися від КНР можливості законно надавати користувачам пошук без будь-яких фільтрів чи обмежень, повідомляє Взгляд.

Google зробив раптову заяву на тлі зростання у зв'язку з розбіжностями про свободу слова в Інтернеті напруженості між Китаєм і США.

Комуністичний режим вимагає від інтернет-компаній забороняти дискусії і демонструвати тексти та зображення на неприйнятні для Пекіна теми, такі як незалежність Тибету або утиски віруючих.

"Іноземним компаніям слід поважати закони Китаю і обмеження, а також поважати звичаї і традиції китайського суспільства і нести відповідну соціальну відповідальність - Google, зрозуміло, не виняток", - сказав Ма журналістам.

Обговорити на форумі