друкувати


У Аргентині завершився ралі-марафон "Дакар"-2010

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 04:17:18
17 січня в Буенос-Айресі фінішував заключний етап ралі "Дакар"-2010. Не у всіх класах переможці були визначені заздалегідь, а тому 14-й етап – 206 кілометрів без пісків та інших несподіваних сюрпризів – був досить цікавим. Патронеллі, Депре, Сайнс і Чагін здобули перемогу на 32-му ралі-марафоні "Дакар".

В класі вантажівок прогнозовану перемогу здобув екіпаж Володимира Чагіна на КАМАЗі. Росіянин вже вшосте став переможцем Дакару, зрівнявшись за кількістю титулів з Карелом Лопрайсом. Ну а для всієї челнінської команди в цілому це дев'ята перемога на головному ралі-марафоні світу. Фірдаус Кабіров (КАМАЗ) став віце-чемпіоном, а перевага пари КАМАЗів над іншими конкурентами просто фантастична: володар третього місця Марсель ван Вліе програв 10 з гаком годин.

У класі позашляховиків все було більш непередбачуваним: Карлос Сайнс і Нассер Аль-Аттія вели вперту боротьбу до останнього кілометра. На жаль для катарця, траса останнього етапу не була настільки непередбачуваною, щоб Нассеру вдалося відіграти майже трихвилинне відставання від конкурента. Він і не відіграв, нехай і показавши найкращий час дня. "Дакар" нарешті підкорився Матадору, який міг перемогти ще рік тому, але розбив автомобіль незадовго до фінішу. Цього разу все склалося для іспанця належним чином, і Карлос підкорив нову висоту в своїй кар'єрі. Аль-Аттія ж вже чекає наступного січня, заявляючи, що "Дакар-2011" точно буде його. Замкнув трійку лідерів загального заліку Марк Міллер, тим самим підтвердивши домінування представників "Volkswagen". Далі розташувався Стефан Петерансель. Україно-російський екіпаж Нестерчук / Павлов (Mitsubishi) залишив змагання після восьмого етапу.

У заліку мотоциклістів впевнену перемогу з більш ніж годинною перевагою над найближчим конкурентом відсвяткував Сіріль Депре на KTM. Віце-чемпіоном

став Пал-Андерс Уллевальсетер, що зумів в останні дні скинути з колеса Франциско Лопеса – чилієць трохи здав після того, як "Дакар" покинув його рідну країну і повернувся до Аргентини.

І нарешті у змаганнях квадроциклів переміг Маркос Патронеллі, який більш ніж на дві години випередив брата свого Алехандро – тобто тут спрацював такий сімейний підряд.

Отже, Патронеллі, Депре, Сайнс і Чагін - ось список переможців 32-го "Дакара", який, можливо, востаннє раз пройшов по території Аргентини і Чилі. Організатори виношують плани щодо повернення до Африки, проте остаточне рішення за маршрутом-2011 буде прийнято пізніше, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі